Onze club

In het toerseizoen (maart t/m oktober) worden zowel op dinsdag- en donderdagavond, woensdagmiddag en zondagochtend vooraf uitgewerkte fietstochten gereden. Dit vindt plaats in groepen met verschillende snelheden en afstanden. Het vertrekpunt is steeds de parkeerplaats bij Grenscafé de Peer aan de Emmerikseweg in ’s-Heerenberg.

Buiten het seizoen (vanaf oktober t/m februari) worden op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond en zondagochtend mountainbike tochten en gravel-/veldtoertochten gereden. De tijden hiervoor worden bij aanvang van het winterseizoen bekendgemaakt.

Fietsweekend en toertochten

Naast de reguliere toertochten wordt er voor de leden van de Grenslandrijders een fietsweekend georganiseerd. Dit weekend wordt afwisselend in het binnen- en buitenland gehouden. Tevens worden er tijdens het seizoen verschillende activiteiten georganiseerd. 

Verschillende groepjes nemen tijdens het seizoen deel aan toertochten van andere verenigingen of organisaties of aan de bekende klassiekers voor toerfietsers.

De toercommissie regelt binnen onze club alles wat te maken heeft met het toerprogramma.

Het begin

RTC De Grenslandrijders is in 1991 opgericht als trainingsclub voor de sponsorfietstocht van de Stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.

Het doel van deze elke vier jaar terugkerende meerdaagse fietstocht is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Elke vier jaar wordt een of meerdere, door KWF Kankerbestrijding goedgekeurde, onderzoeksprojecten gefinancierd.

Vanaf de start van Bergh in het Zadel zijn er in totaal negen tochten verreden. Ook de afgelopen edities hebben veel van onze leden aan deze monstertocht deelgenomen.

Het bestuur

Het bestuur van Rijwiel Toerclub Grenslandrijders bestaat momenteel uit onderstaande leden:

E

Voorzitter

John Teunissen
E

Secretaris

Marcel Bruggeman
E

Penningmeester

Henk van Vlerken

Contactgegevens

E-mail algemeen:
info@grenslandrijders.nl

E-mail bestuur:
bestuur@grenslandrijders.nl

E-mail website:
website@grenslandrijders.nl

Volg ons op Facebook:

AVG

AVG is de afkorting van Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze verordening regelt dat een instantie/organisatie zoals RTC De Grenslandrijders de persoonsgegevens van haar (bestuurs-) leden beschermt en dat de betreffende instantie/organisatie heldere en transparante informatie verschaft over hoe zij omgaat met de aanwezige persoonsgegevens. Onze privacyverklaring is hier te lezen.

All images ©2024 Grenslandrijders | webdesign en -realisatie: Pica2Studio